Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

VYBÍRÁME: Hurá k moři - tipy na tématické hračky

Ššš, ššš... Nalaďte se na prázdninovou vlnu s exotickými motivy i na hračkách. :) Kromě hromady oblíbeného jídla, křupek a dalších lákadel pro rozptýlení dlouhé chvíle jsou pro cestování samozřejmostí i nějaké ty nové hračky. Zabavit drobotinu na cestách letadlem, vlakem i autem totiž nebývá jednoduché. Jak se sbalit do auta na delší cestu s dětmi jsme si již popsali ZDE. Nyní se zaměříme přímo na naši nabídku a mrkneme se, s jakými hrami a hračkami se můžete na přímořskou dovolenou vybavit, připravit a naladit. Tak pojďme na to!

tipy na hracky s vuni more uvod

Na dovolenou se můžete připravovat již doma. Možná se s dětmi ještě dlouho před cestou nevyhnete časté otázce "A kdy už to bude?" Vytaste tak mořské pexeso, leporelo, s většími dětmi třeba atlas a hrajte si a těšte se na prázdninová dobrodružství, plánujte, představujte si... Když se doba přiblíží a začnete s balením, nezapomeňte promyslet, co dětem vzít za zábavu jak do dopravního prostředku - čili skladnou a bez většího rizika poškození či poztrácení, a s čím se budete bavit přímo na místě - zdali plánujete delší pobyty na pláži, co zabaví, když bude náhodou zrovna ošklivo a samozřejmě opět, pokud budete častěji přejíždět, jak se zabavit v autě. Děti mají totiž stále plno energie a vyrazit bez správné přípravy a výbavy může stát zbytečné nervy navíc. :)

Takže prvním kamenem úrazu je dlouhá cesta - musíme být připraveni na vše, protože nuda dozajista přijde. Aktivity a hračky do auta (ovšem i do letadla či vlaku s ohledem na možnosti vašich zavazadel) by měly být skladné a nemělo by jich být moc, jinak riskujeme brzký zmatek a další rozmrzelost. Nezapomeňme zejména v autě dbát také na bezpečnost a snažit se nemít hračky, ale také lahve s pitím apod. jen tak volně na sedačkách - při prudkém brzdění či dokonce nárazu se z nich mohou stát nebezpečné rychle letící objekty.

Pro menší děti voltě určitě neokoukané hračky, okénkové knížky, magnetickou tabulku na kreslení i s magnetky, uzavřené labyrinty, hodit se ale mohou také zvukové hračky, pokud jejich delší vyhrávání zvládnete. :) Větší děti zajímají časopisy s fotkami, obrázky (klidně i „dospělácké“ o vaření, kutilské), sešity se samolepkami, 2-3 postavičky či autíčka, se kterými si mohou tvořit příběh, knížky. Je fajn se vyzbrojit také různými slovními či vědomostními hrami do auta. nestyděla bych se přibalit hlavně na cesty ani tablet. Pokud děti mají rozumný režim pro pobyt na elektronických zařízeních doma, nemůžete nic zkazit. A budete jen rádi, že až si pohrají a rozházejí úplně vše, máte ještě něco v záloze. Nezapomeňte do něj před cestou nahrát oblíbené i nové hry a pohádky a vytaste jej, když už nebude zbytí.

Ale nyní se již vrhněme na náš letošní prázdninový výběr hraček vzdělávaček s vůní moře!

Pro nejmenší 

Ladíme se na exotiku již doma. Nemusíte řešit počty dílků, přesto tyto kousky jsou vcelku kompaktní a skladné, pokud byste je na cestu nakonec také zvolili.

Puzzle s mořskými tvory naladí vaše nejmenší na to, co je může u moře potkat. naplánujte pak na místě návštěvu mořského akvária a ukažte si zvířata žijící pod hladinou.

Od 2 let

Roztomilé malované vkládací puzzle obsahuje 6 dřevěných dílů včetně dřevěných figurek - velryba, chobotnice, loď s kapitánem. 

Od 1 roku

Bludiště s magnetickým perem a kuličkami různých barev seznamuje děti (nejen) s koloběhem vody v přírodě. Trénujte jemnou motoriku a pozornost.

Od 2 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

 

Na cestu do auta, vlaku či letadla

Pokud se vaším dětem nedělá v autě špatně, ze zkušenosti doporučuji i samolepkové či magnetické knížky a desky. Naopak do vlaku a hlavně do letadla volíme spíše hračky s minimem dílků, neboť hledat cokoli pod sedadly je úkol téměř nemožný.

Knihomolská příprava - leporelo plné krásných ilustrací z podmořského života. Chystáte se šnorchlovat? 

Od 3 let

Pohrajte si s realitou! Je koukání z okna na ubíhající krajinu již trochu nuda? Mrkněte do kouzelného kaleidoskopu a potěšte oko blýskavými ornamenty.

Od 3 let

Jaká zvířátka můžete u moře i v moři nejen v teplých krajích potkat? Poznáte je všechny? A co o nich víte? Kartičkový atlas vám zkrátí cestu a obohatí o nové poznatky.

Od 6 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

 

Znovupoužitelné samolepky v praktických deskách jsou na cesty jako dělané. Nezaberou téměř žádné místo, využijete je opakovaně a hodí se nejen na cestu.

Od 4 let

Extrémně praktická výtvarná sada obrázků a bezbarvého fixu plnitelného vodou. Žádný nepořádek a spousta zábavy do auta i k vodě. Obrázky jsou plastové. Mnoho motivů.

Od 18 měsíců

Desky plné samolepek různách tvarů a barev zabaví na dlouhou dobu a trénují jemnou motoriku. Mořští tvorové vám zkrátí čekání na cestách na minimum.

Od 3 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

 

Jupí, jsme u moře!

Písek, voda, sůl, sluníčko. Využijte vše, co pláž nabízí, aniž byste se báli o nové hračky. Vybírejte hračky přímo na písek a do vody a užijte si zábavu na pláži. Stavějte hrady a přehrady, zkoumejte mořské dno, prohánějte míč, fantazírujte!

Tvořítka na písek jsou jistota. Klasická zvířátka, autíčka nebo snad kornouty na zmrzlinu a formičky na pískovou cukrárnu? 

Od 2 let

Nafukovací balon je stálicí mezi zábavnými prvky na dovolenou. Vyfouknutý se vejde kamkoliv. Tento je navíc neobyčejné krásný.

Od 3 let

Vydejte se na zábavný průzkum pobřeží. Orientujte se kompasem, najdete sever? Prohlížejte si lastury pěkně zblízka lupou nebo se podívejte na svět jako moucha.

Od 3 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

 

Zaháníme nudu aneb když prší

Tvořivé sady a společenské hry využijete mimo jiné tehdy, když se venku udělá ošklivo. Vezměte určitě několik oblíbených, domluvte se na nich s dětmi při balení, a přibalte i nějakou novinku.

Nejlepšími hrami na cesty jsou ty karetní. Zaberou opravdu jen minimum místa, pravidla nebývají dlouhá a můžete je mít s sebou všude, kde by mohly být potřeba. Pokud máte více místa v autě, můžete zvolit i venkovní hry, např. petangue, šipky, kroužky, kuželky apod.

Jdeme si pro pirátský poklad, moje zlato! Zábavná rodinná hra v maličké krabičce vám místo v kufru určitě nezabere.

Od 5 let

Vytáhněte jej k moři nebo pod pergolu když zrovna prší. Petangue je zábavná hra původem z Francie. Jistě si vás také získá!

Od 3 let

Haló, je někdo doma? Ano, stoky plné ospalých příšerek! Rychlá počítací hra je další z těch, které určitě unesete a perfektní pobaví!

Od 7 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

 

Tvoření - ano, stačí i papír s tužkou, ty určitě nezapomeňte. Ale když už nebudete vědět kudy kam, potěší malá výtvarný sada. Máme výborné zkušenosti se samolepkami, které děti zkrátka milují.

Vyrobte si krásné rybičky a pošlete je třeba v obálce jako přáníčko z cest.

Od 3 let

Tvořivá sada pro všechny piráty a mořské vlky.

Od 5 let

Domaluj obrázky podle vzoru, který je předtištěn nahoře.

Od 6 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

  

Nádherné poetické obrázky, které se objeví po setření krycí vrstvy, vás nadchnou. 

Od 6 let

Prostě samolepky. Klasika oblíbená snad všemi dětmi. Do deníčku, kamkoliv. :)

Od 4 let

Další samolepky. Pirátské téma je s mořem spjaté odnepaměti.

Od 4 let

00-produkt 00-produkt 00-produkt

 

Tak co, jste připraveni na vaši letošní dobrodružnou cestu k moři? Přejeme vám krásné prázdniny plné sluníčka, úsměvů, zábavy a nezapomenutelných zážitků!

Linda s týmem Hračky vzdělávačky