Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

VYBÍRÁME: Hry a pomůcky pro prvňáčky a nadšené předškoláčky

Je za námi teprve polovina prázdnin a už jsme si ve skladu všimli, že se začaly objevovat první objednávky na typicky vánoční hračky. Ačkoliv samy tuto dochvilnost v malíku nemáme, naprosto chápeme, že vyřešit dárky již nyní je nejlepší cesta k pohodovému adventu. :) 

Ale nepředbíhejme, dříve, než přijdou Vánoce, nastane září, měsíc nástupu dětí do škol a školek. Spousta dětí jde do první třídy. S tím je spojené očekávání, radost, nadšení z něčeho nového, ale také stres z neznáma, jaké to všechno bude, co po nás budou ve škole chtít apod. Je to velká změna a smíšené pocity dopadají nejen na děti, ale i na rodiče. Sice odpadne prázdninová starost, co s dětmi dělat a jak je zabavit celý den, když musíme do práce. Objeví se však starosti nové - nejdříve tedy co všechno dítko potřebuje, co je nutné dokoupit a poté se ještě čeká, až donese domů seznam dalších požadavků ze školy, poplatky atd. U menších dětí se zase připravujeme na školku - a ne že by to pro některé nebyl “stresík”, ale přeci jen máme všichni při tom období ještě chvíli čas na prostou hravou zábavu s minimem povinností. Užijme si ji. :)

A jak se naladit na školu s dítkem na prvním stupni? Za nás není třeba se o prázdninách zbytečně stresovat blížícími se povinnostmi. Pokud se ale přesto máte důvod lehce obávat, zda je vaše dítě připravené, co se týče vědomostí a dovedností, nebo se prostě již nemůžete dočkat(a i takoví jsou naštěstí mezi námi :)), máme pro vás pár tipů na sešity a vzdělávací hry. S těmi vám očekávání i procvičování v průběhu roku půjde zkrátka hravě!

Albi Kvído Objevuj (novinka)

Bohatě ilustrované knihy pro předškoláky, ve kterých děti objevují protiklady, barvy, tvary a čísla pomocí otevíracích stránek, ke kterým jsou různé možnostmi odpovědí.

Albi Zvířátkové učení (novinka)

Naučí dítě počítat, poznávat barvy, pojmenovávat tvary a protiklady nebo základy psaní.

Pipasik Á-BÉ-CÉ-DÉ

Á-BÉ-CÉ-DÉ patří mezi knížky pro předškoláky a prvňáčky. Najdete v něm 60 stran plných různorodých úkolů na rozlišování tvarů, časové souvislosti, prostorovou orientaci, jednoruční prstovou abecedu, sluchové vnímání a nenásilné učení písmen české abecedy, má sloužit jako podpora hravého učení. V sešitu jsou i QR kódy, které odkazují na další úkoly.

Poketo Plakát česká abeceda

Velký plakát s písmenky a obrázky pro snazší zapamatování celé abecedy. Jednoduché učení i krásná dekorace do dětských pokojů, ze které se děti nenásilnou formou naučí písmenka ve všech podobách. Když potřebují zjistit, jak se nějaké písmenko píše, kouknou na zeď s plakátem a mají jasno. Plakát na zdi se jen tak neztratí.

Betexa Multitrio abeceda

Česká abeceda hrou! Multi-trio je velká "sada" komponentů pro zábavné učení a opakování si písmenek, jejich psaní a skládání do slov. V krabici najdete potřeby pro celkem 15 herních variant. Některé varianty jsou vhodné pro 1 hráče, jiné si společně zahraje až 20 hráčů.

Různorodá obtížnost her zaručuje zábavu a výukový potenciál pro menší i větší děti. Hra je doporučena pro děti od 4 let, avšak jednodušší herní varianty lze hrát ve spolupráci s rodičem již od 3 let (první seznamování se s písmenky, např. skrze pexeso / pexetrio či loto-trio). Sada obsahuje hry jako "šibenice" (hádej slova), skládání písmenkových řad, hledání slov podle prvního a posledního písmena, či utváření slov podle obrázků na kartičkách. Dále je součástí sady také tabulka s křídou a houbou na procvičování psaní.

Multi-trio je svým širokým uplatněním vhodné nejen na domácí procvičování, ale také do mateřských školek, školních družin a jako zábavný doplněk výuky na ZŠ.

Headu Montessori: Moje první abeceda

Děti se dotýkají zdrsněných písmenek a spojují jednotlivá písmena abecedy se slovem v češtině. Díky unikátním spojům mezi dílky puzzle se učí abecedu a dokáží rozlišit delší a kratší slova.

Materiál obsažený v krabici je vhodný pro přípravu dětí ke čtení a psaní. Děti se učí principům psaní multi-senzorickým způsobem, přesně podle požadavků metody Montessori.

Hrou rozvíjí dovednosti jako rozpoznávání písmenek abecedy, čtení prvních slov, rozvoj hmatu, rozvoj manuální zručnosti.

Vilac Razítka Abeceda+čísla+znaky

Sada obsahuje 76 designových razítek a 4 podušky s různě barevnými inkousty, se kterými vytvoříte zajímavé nápisy i početní úlohy.

Razítka jsou vhodnou součástí souboru výtvarných potřeb pro děti. Pomohou dětem rychle dosáhnout skvělého výsledku, i když samy zatím nejsou zručné v kreslení či psaní, slouží jako předloha - omalovánka i jako postavičky oblíbených příběhů z vlastní fantazie. Vytvořte si obrázky, příběhy či celou knihu, ozdobte razítky deníček i dárek pro kamaráda. Spoustu zábavy lze zažít i s písmenkovými razítky.

Efko Vnímám to (54983), Dovedu to (54982), Vymyslím to (54981)

Interaktivní edukativní soubor her inspirovaný ověřenou vzdělávací metodou Montessori, který rozvíjí vnímání okolního prostředí pomocí zraku, hmatu, sluchu, čichu a chuti. Dále procvičuje paměť, postřeh, koncentraci, logické myšlení, představivost a hledání souvislostí. Sada her pomůže při přípravě dětí na zápis do první třídy základní školy.

Hry jsou vhodné nejenom pro domácí aktivity dětí s rodiči, ale také jako výukový materiál pro pedagogy v mateřských školkách, školách nebo ve školních družinách.

Pracovní sešit předškoláka 1, 2

Pracovní sešit předškoláka je věnován všem dětem, které se připravují ke vstupu do školy, jejich rodičům a učitelkám mateřských škol. Rozmanitá cvičení dítěti pomohou zvládnout základy čtení, psaní a počítání. Díky tomu pro něj bude start ve škole jednodušší. Předpokladem při plnění jednotlivých úkolů je vzbudit přirozený zájem dítěte, spolupracovat s ním a respektovat jeho individuální schopnosti.

Dítě si procvičí nejen pozornost, paměť, samostatné myšlení, vyjadřovací schopnosti, jemnou motoriku, početní představy, ale také různé znalosti z přírody a společnosti. Úlohy je možné plnit postupně i na přeskáčku, stačí si jen vybrat a nezapomenout na pochvalu!

Mezi námi předškoláky 1, 2, 3

Publikace je určena dětem k prověření jejich znalostí, schopností a dovedností před nástupem do školy. Knížka se zaměřuje na oblast grafomotoriky, zrakového vnímání, řeči, sluchového vnímání, prostorové a pravo-levé orientace, vnímání času a základních matematických představ. Každá strana obsahuje motivační příběh pro děti a vysvětlení činnosti a jejího cíle pro dospělé.

Montessori ve školce se samolepkami

Cílem tohoto sešitu je doprovázet dítě od jeho 2 let při učení a objevování programu mateřských škol tak, že mu dovolíte učit se a zkoušet věci samostatně. V tom spočívají hlavní principy Montessori pedagogiky. Prostřednictvím různých her si bude vaše dítě osvojovat jazyk a číslice do 3, tvary a barvy, bude pracovat s výukovým materiálem a objevovat nové pojmy. Sešit je rozdělený na tři velké tematické okruhy: Jazyk: objevování známých i neznámých předmětů a povídání si o nich... Třídění, přiřazování, počítání: formování myšlení pomocí přiřazování do páru, spojování a tvoření celků, počítání do 3... Hry a objevy: učení chronologickým postupům pomocí skládání obrázků podle pravidel, poznávání přírody, tvarů a barev... Na konci sešitu najdete materiál k rozstříhání a samolepky, což umožní vašemu dítěti se aktivně podílet na učení.

Pygmalino Vzdělávací kartičkové hry 1

Učení hrou pro předškoláky i školáky! 4 kartičkové hry v balení na rozvoj paměti, zrakového a sluchového vnímání a logického myšlení. 

Vzdělávací kartičkové hry 1 jsou efektivním a zábavným způsobem k učení formou hry, při níž si děti rozvíjejí všechny schopnosti a dovednosti potřebné k dalšímu vzdělávání. Autorkou vzdělávacích kartičkových her je zkušená pedagožka s dlouholetou praxí – paní Ivana Obermajerová. Hry jsou ideální pro děti předškolního věku i čerstvé školáky.

Balení obsahuje 4 hry a 240 kartiček. 

  1. hra – Najdi kartičku se stejnou počáteční hláskou. Hra na rozvíjení sluchového vnímání.
  2. hra – Přiřaď kartu se stejným počtem geometrických tvarů. Hra na rozvíjení myšlení a paměti.
  3. hra – Najdi stejnou kartičku. Hra na rozvíjení zrakového vnímání.
  4. hra – Co k sobě patří? Hra na rozvíjení logického myšlení.

Pygmalino Vzdělávací kartičkové hry 2

Navazují na předchozí soubor Vzdělávacích kartiček 1.

Balení obsahuje 4 hry a 240 kartiček. 

  1. hra – Přiřazování zvířátka k místu, kde žije. Hra zaměřená na rozvíjení poznání.
  2. hra – Najdi stín. Hra zaměřená na rozvoj zrakového rozlišování a fantazie.
  3. hra – Najdi kartičku se stejným počtem. Hra zaměřená na rozvíjení předmatematických představ.
  4. hra – Urči počet slabik. Hra zaměřená na rozvíjení sluchového vnímání.

Pygmalino Vzdělávací kartičkové hry 3

Navazují na předchozí soubory Vzdělávacích kartiček 1 a Vzdělávacích kartiček 2.

Balení obsahuje 4 hry a 240 kartiček. 

  1. hra – Najdi ovoce a zeleninu. Hra zaměřená na rozvíjení poznání. 
  2. hra – Doplň číselnou řadu. Hra rozvíjející matematické představy.
  3. hra – Najdi druhou polovinu obrázku. Hra rozvíjející zrakové rozlišování.
  4. hra – Najdi protiklad. Hra rozvíjející řeč a logické uvažování. 

 

Nevybrali jste? Tak mrkněte na celou kategorii zaměřenou na přípravu a procvičování pro školáčky a předškoláky. >>> PŘÍPRAVA DO ŠKOLY I ŠKOLKY <<<

 Sestavila: Tina V.
Úvodní foto: Poketo