Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí. | 1. a 8. května máme zavřeno. Balíčky odešleme ve čtvrtek.

TVOŘÍME: Hravý adventní kalendář pro zábavné čekání na Štědrý den

Už se nám to blíží. Pečení cukroví, balení dárků, zapálení první svíčky na adventním věnci. A také odpočet dní do Vánoc. Blíží se dny, kdy každé ráno děti nadšeně poběží k adventnímu kalendáři a otevřou první okénko, pytlíček či krabičku, aby zjistily, co na ně uvnitř čeká. Ale hlavně aby věděly, že už jsou zase o den blíž ke Štědrému dni.

adventni-kalendar-hracky-vzdelavacky

Těšte se na Ježíška s vlastnoručním adventním kalendářem plným dárečků vaší volby. Děti se nebudou moci dočkat dalšího rána! |  | Fotka od Pixabay

I my v Hračkách vzdělávačkách máme advent moc rádi. I když si v tento čas někdy připadáme jako opravdoví Ježíškovi pomocníci, kteří mají plné ruce práce s nachystáním dárečků pod stromeček. Místo otevírání krabiček však krabice zavíráme a plníme je vytouženými přáními pro děti – hrami a hračkami z našeho obchůdku. A když přijde Štědrý den, víme, že se tahle naše píle proměnila v hromadu dětské radosti. Ale nejen s dárky pod stromeček vám umíme pomoci. Dnes jsme si pro vás připravili pár tipů, kterými můžete osvěžit adventní kalendář. Ať už se rozhodnete koupit hotový, naplnit jej hravě, nebo jen pořídit pár drobností k dobrotám do pytlíčku, můžete se u nás inspirovat.

Malé radosti

Dětský svět je plný objevů. Děti rády zkoumají, hýbou se, zkouší... A právě pro malé objevitele máme v eshopu drobnosti, které potěší jejich smysly. K nim patří neodmyslitelné klasiky, jako je káča s motivy zvířátek, nebo guma na skákání. Netradiční pohled na svět jim zajistí muší oko a žádný detail neuteče s dřevěnou lupou. Trochu rytmického veseli si užijí i rodiče se zvířátkovými kastanětami. Pro chvilku klidu, soustředění a procvičování motoriky děti okouzlí roztomilé dřevěné korálky s mnoha motivy, které mohou dostávat v kalendáři postupně.

drobnosti

Několik drobností doplní váš adventní kalendář o netradiční dárečky. Pst - ty lze použít i jako tajnou ozdobu na vánoční stromeček, jen je trochu nakamuflovat. 

A co takhle roztomilé obrázky na papír, na špejli, na ruku? Hned je na tom světě veseleji. Třeba s pestrobarevnými samolepkami! Samolepky děti baví, o tom víme všichni své. :) Domluvte si, kam je lepit mohou a kam ne, a uložte do adventního kalendáře takové, jejichž motivy mají nejraději! Princezničky, zvířátka, zubatí dinosauři a mnoho dalších na vás čeká v našem eshopu.

O tom, že tetování není jenom pro drsňáky, vás přesvědčí tetovačky Djeco a MiDeer. Jednotlivé obrázky můžete vystřihnout a přidat do pytlíčků. 

     

Lepit si obrázky po věcech i po těle děti baví, o tom víme všichni své. :) Máme samolepky jednorázové i na více použití, tetovačky jsou hypoalergenní a vydrží až týden! | SAMOLEPKY a TETOVAČKY

K vystřihnutí pro vás máme také vyloženě vánoční vybarvování, papírový Betlém od Kreslíkárny, který si děti mohou vymalovat a dát na špejličky. Z tradičních Betlémků můžete vybrat bohatý staročeský Betlém, "ukecaný" Betlém z edice Kouzelné čtení nebo dřevěnou sadu Betlém k vlastnímu dotvoření od českého dua Pikle.

   

Symbolem tradičních českých Vánoc je vystavený Betlém. Můžeme si vy/dotvořit vlastní, vystavit náš oblíbený po babičce nebo sehnat podobný v moderním hávu. | BETLÉMY

Výtvarné potřeby potěší každou kreativní dušičku a také je snadno rozdělíte do pytlíčků. S nimi si pak můžete vytvořit další originální dekorace a přáníčka k Vánocům pro vaše blízké. Co by se vám mohlo hodit? Třpytivá lepidla, chlupaté drátky, prstové barvičky, barevná voskovka, nebo třeba vesmírné pravítko... 

Každý den kousek

Pokud se vám nechce vymýšlet na každý den speciální dárek, pak jsou ideální volbou do adventního kalendáře hry a hračky, které lze dávat dětem po kouscích tak, aby do Štědrého dne nasbíraly celek. Každý den tak budou odhalovat zábavu a těšit se, až bude hotovo.

Jednou z nejoblíbenějších hraček u nás v Hračkách vzdělávačkách jsou bezesporu
promítací pohádky. Díky možnosti dokoupení dalších a dalších kotoučků do svítilny mohou děti prožít každý den nové dobrodružství.

   

Svítilna je oblíbeným vánočním dárkem - kromě promítání zastane také několik dalších funkční. Všechny baterky jsou ale kouzelné a potěší dítko i vás. | PROMÍTACÍ POHÁDKY

Jednoduchou variantou výběru jsou hry a hračky, které obsahují přímo 24 dílků. Jako velkou legraci můžete pojmout sbírání magnetů Zvířátek, protože jeden dílek je půl těla postavičky, a tak polovinu objevování budou tvořit nohy. „Kdopak k nim asi patří? Tak na to se musíme vyspinkat do dalšího dne.“

Ještě doma nemáte pecka hru Hmatej a najdi? To můžete snadno napravit - a v adventním kalendáři se bude objevovat jedna radost!

Hmatej a najdi je kyblíček až po okraj nacpaný krásnými dřevěnými figurkami a jejich kartonovými kopiemi, se kterými zahrajete hned několik společenských her. | HMATEJ A NAJDI!

Menší děti mohou objevovat kousky obrázku v podobě puzzle, třeba jako je tohle kouzelné puzzle Noemova Archa. Starší děti i přes jednoduchost určitě zaujme puzzle Mapa světa.

24 dilku

Puzzle jsou skvělým dárečkem do adventního kalendáře - netřeba vymýšlet nic dalšího, stačí jedno balení. Rozdělte je do pytlíčků a stavte obrázek až do Vánoc! | PUZZLE

I přes větší počet dílků určitě nezklame originální Pucleso z dílny Kreslíkárny. Díky promyšlenému konceptu najdete v krabičce pexeso i puzzle, navíc s krásnými motivy a kresbami.

V pytlíčku také může potěšit stavebnice. Celá se do něj samozřejmě nevejde, ale pár kostiček každý den dá do Vánoc třeba celé městečko. Velké množství rozmanitých kostek, které se skvěle hodí do adventního kalendáře, najdete ve stavebnici Doprava ve městě.

Oblékací panenky nemusí být vždy jen z papíru. Zajímavou alternativou jsou razítka Oblékání a doplňky. Díky spoustě oblečení může mít holčička či chlapeček na papíře každý den jiný outfit!

stavebnice

Stačí jedno balení a máte vystaráno až do Vánoc - inspirujte se u nás! | Česká hra/puzzle PUCLESO, velké balení STAVEBNICE nebo RAZÍTEK.

Pro společné chvíle...

Myslíme i na ty, kteří nechtějí pojmout adventní kalendář materiálně, ale raději by si s dětmi užili nějaké aktivity. K tomu se výborně hodí některé ze sad s kartičkami, které na e-shopu nabízíme. Jedna z nejoblíbenějších sad je prosvěcovací obrázky Malý hvězdář. Pokud do pytlíčku přidáte první den i baterku, máte na celý advent vystaráno o večerní zábavu.

Protože ve zdravém těle je zdravý duch, můžete si s dětmi každý den zacvičit s Jógovými kartami od MiDeer. A pokud je vám spíše do zpěvu, adventní pytlíček rád ukryje písničky na kartách Zpívej od Efka. Popovidat si můžete u Povídaček, které rozvážou jazýček a doslova se prokecáte ke Štědrému dni.

   

Kartičky s aktivitami pro vás společně strávený čas zpříjemní čekání na Ježiška celé rodině. :-) 

Máme hotovo!

Pokud se vám nechce tvořit nebo nezbývá čas? Rozhodně se není za co stydět a už vůbec ne, pokud si vyberete již hotový adventní kalendář s dřevěnými postavičkami Zimní les. Kalendář plný zvířátek a postaviček potěší dětskou dušičku a vydrží mnoho, mnoho let.

K balení drobností pak můžete využít ledasco: papírové nebo látkové pytlíčky, ruličky od toaleťáku zabalené jako bonbon ve vánočním papíru, dopisní obálky, obaly od zmrzliny, krabičky od čajů, sleničky z marmelád atd. Ozdobte je barevnou stužkou a číslem, pověste na šňůrku, poschovávejte po domě nebo každý den připravte jeden balíček za okno, k snídani nebo na věšák, aby je děti našly až příjdou ze školky/školy.

Tak co, jak bude letos vypadat váš adventní kalendář? My jsme si uložily tyto tipy a už zbývá se jen rozhodnout a začit potajmu tvořit!

kalendareTipy pro vás sestavily: Anežka (Matkynapalubu) a Linda – (Hračky vzdělávačky)