Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

PRAVIDLA: Hmatej a najdi! - kyblíček plný her a zábavy

Kyblíčkové hry od Vilac jste si oblíbili na první dobrou. Nejznámější a po zásluze nejoblíbenější (parádní jsou ale všechny) je HMATEJ A NAJDI, kyblíček až po okraj nacpaný krásnými dřevěnými figurkami a jejich kartonovými kopiemi, se kterými zahrajete hned několik společenských her. 

pr-hmatej a najdi-kyblicek-mini

Děti mohou spojovat stejně díly a pojmenovávat je, dělit dle barev i typu, použít s dalšími figurkami k vybudování vlastního světa... Ale hlavně si s nimi zahrají první opravdové dětské hry: hmatové pexeso, loto i Černého Petra. Unikátní je také věková dostupnost - s kyblíkem se vyřadí děti již od dvou let. Je tak (i naším) častým dárkem ke 2. narozeninám, se kterým vždy oslníte!

Hra obsahuje kyblíček s látkovým sáčkem, 21 dřevěných dílků a 20 kartonových kartiček. 

Seznámení pro nejmenší

Prohlédněte si všechny dílky s dítětem a popište si je. Prozkoumejte je nejen očima, ale také hmatem. Poté vložte libovolné množství dřevěných dílků do kyblíčku a zkuste poznat jen podle hmatu, co zrovna držíte. Můžete si dopomoci kartonovými kartičkami. Nebo rozložte všechny dílky i kartičky a přiřaďte všechny správně k sobě. Nezapomeňte předměty pojmenovat.

Hmatové pexeso

Vhoďte do pytlíčku vybrané nebo všechny dílky a podle toho vyberte a otočte lícem dolů kartičky. Hráč na řadě si vylosuje kartičku a podle ní se snaží v pytlíčku nahmatat odpovídající předmět. Pokud se trefí, může hrát dále, pokud ne, kartička se otočí a jede další hráč. Pro menší děti doporučujeme vybírat jen menší množství dílků s výraznými rozdíly tvarů.

pr-hmatej a najdi-kyblicek-1-mini pr-hmatej a najdi-kyblicek-2-mini 

Hmatové bingo

Každý hráč si vybere 4 kartonové kartičky a složí z nich kruhovou hrací plochu. Jeden hráč vylosuje předmět a kdo jej najde na své hrací ploše, přiřadí si jej k sobě. Hráč, který zaplní všechny čtyři dílky, vykřikne Bingo! a vyhrává.

„Černý Petr“

Hrajte jako pexeso. Kdo však omylem vytáhne Bombu, prohrává hru!

Další tipy

  • Třiďte předměty podle určitých vlastností – barvy, typu, zaměření…
  • Počítejte předměty
  • Vylosujte několik předmětů a vytvořte jednoduchý příběh, ve kterém se všechny objeví.
  • Vylosujte předmět a vymyslete větu, která jej bude obsahovat. Střídejte se v tazích a vytvořte společně příběh tak, že vždy každý vylosuje jeden předmět a musí jej do příběhu v jedné větě zakomponovat.
  • Vezměte kyblíček na procházku a přiřazujte předměty k opravdovým objektům, které venku najdete.

Když se mne zákazníci zeptají na pecku pro dvouleté dítě, Hmatej a najdi! je mou zaručenou první volbou. A zatím ještě nikdy nezklamalo. Jde o funkční, krásný a udržitelný dárek k druhým narozeninám, k Vánocům či prostě jen tak pro radost.

Hmatej a najdi! na e-shopu

Foto: Markéta M. Pravdová