Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

RECENZE: Sardinky – blesková rybičková karetní hra

Když se řekne sardinky, jistě se spoustě z nás vybaví rybičková pomazánka. Když se ale u nás doma řekne Sardinky, hned v tom vidíme naši oblíbenou karetní hru a věřím, že si i vás dokáže získat. Já jí říkám „hra pro unavené rodiče“, protože je velmi jednoduchá a svižná, a přesto dokáže plnohodnotně zabavit.

2021-06 recenze sardinky djeco-1-mini

Tato karetní hra je určená hráčům od pěti let, ale s malou pomocí ji mohou zvládnout i mladší děti. (Náš 4 letý Viky si neumí ohlídat dobírání karet, ale princip hry chápe již velmi dobře a často vyhrává.) V krabičce najdete dva druhy karet – velké karty, na kterých je vyobrazená konzerva se sardinkami, a malé karty, na kterých jsou jednotlivé sardinky. Každá rybka má na sobě různé oblečení. Na začátku hry si hráči rozdají 5 malých karet a následně se vždy otočí jedna velká karta s konzervou. Hráči mají 10 vteřin na to, aby si zapamatovali, jaké ryby jsou v plechovce. Poté se karta otočí zpátky a hráči ze svých malých karet musí vybrat, které sardinky se objevily v konzervě. Hra končí ve chvíli, kdy dojdou konzervy. Vyhrává ten, kdo má na konci hry nasbíraných nejvíc sardinek.

2021-06 recenze sardinky djeco-3-mini 2021-06 recenze sardinky djeco-mini 2021-06 recenze sardinky djeco-2-mini

Možnosti hry

Ač se Sardinky  mohou zdát příliš jednoduché a prvních pár kol hry to tak i člověku může připadat, později už uvidíte rybičky úplně všude a nebudete si jistí, která byla právě v tomto kole. Hra se dá ztížit také tak, že uberete čas na prohlížení konzervy. Přiznám se, že nejhoršího pamatováka mám u nás doma já, osobně bych věkové doporučení na krabičce obrátila na 99-5, protože navrch u nás mají rozhodně ty nejmladší mozky. :)

2021-06 recenze sardinky djeco-4-mini

Plusy a mínusy

+ Hru mohou zvládnout i mladší děti.
+ Hra procvičuje krátkodobou paměť a trénuje soustředění.
+ Karty se vejdou do pevné a skladné krabičky - nezabere moc místa a zabaví na cestách.

-  Dospělí mohou za dětmi v reakcích trochu zaostávat. :)

Pokud ještě tápete, jakou hru vzít s sebou na dovolenou, Sardinky mohou být ta správna volba. Určitě se rády podívají k moři, ale nepohrdnou ani táborákem. A jak je o nich známo, dokáží se namáčknout úplně všude!

recenze-sardinky-djeco-baner

Text a foto: Anežka – Matkynapalubu