Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

PRAVIDLA: Oblékání zvířátek - učíme se barvy

Jakou má mít zvířátko barvu trička nebo klobouku? A s jakým vzorem? Zamyslete se, jak správně namíchat barvy, abyste zvířátku vykouzlili oděv přesně podle vzoru! Hra učí pravidlům míchání základních barev v barvy sekundární, procvičuje logické myšlení a učí děti rychlému rozhodování a reakci. To vše zábavnou formou při oblékání čtyř různých zvířátek. Hra OBLÉKÁNÍ ZVÍŘÁTEK od Mideer má tři úrovně obtížnosti vhodné pro mladší i starší děti. Ideální pro 1-4  hráče od 5 let.

ucime se barvy oblekani zviratek

V pevné krabičce naleznete spoustu kvalitních, pestrobarevných komponentů: 4 zasouvací předlohy se zvířátky, 84 karet s úkoly (ve třech úrovních), 32 transparentních karet, 1 trojbarevné „sklíčko“ jako vzorník, 4 karty s pravidly míchání barev, diplom za dokončené úrovně se samolepkami

Příprava ke hře a upozornění:

  • Před začátkem hry vyjměte ze zasouvacích předloh se zvířátky kartu, která slouží jako vycpávka.
  • Připravte si některý ze vzorníků, který slouží jako nápověda k míchání barev. Pro jednoho hráče je určeno trojité posouvací „sklíčko“, kterým lze zkoušet překrývání barev. Pro více hráčů připravte karty s pravidly (zákonitostmi) míchání barev. Každý z hráčů dostane jednu kartu. (Obr. 1)
  • Ke hře si každý hráč vybere jednu zasouvací předlohu se zvířátkem, které bude oblékat. Dále dostane každý z hráčů jeden set osmi transparentních karet. (Obr. 2)

ucime se barvy oblekani zviratek-m-1ucime se barvy oblekani zviratek-m-2 

Obr. 1: Sklíčko a karty s přehledem míchání barev; Obr. 2: Set 8 transparentních karet pro každého hráče.

  • Při pozdějším vrstvení transparentních karet během hry pamatujte na to, že výslednou barvu lehce ovlivňuje i pořadí karet (např. pokud modrá karta leží na růžové, výsledný fialový odstín je trochu jiný, než kdyby růžová karta ležela na modré).
  • Karty s úkoly jsou rozděleny do tří úrovní. Každá úroveň je označena hvězdičkami (1-3 hvězdy).
    Na variantu hry pro více hráčů lze použít pouze karty druhé a třetí úrovně. Žlutý balíček karet první úrovně je určen pouze pro hru pro jednoho.

ucime se barvy oblekani zviratek-2 ucime se barvy oblekani zviratek-1 

Hra – verze pro 1 hráče:

Připravte si jeden set osmi transparentních karet (viz obrázek výše), jednu zasouvací předlohu se zvířátkem, trojbarevné posouvací „sklíčko“ jako vzorník barev, a nakonec balíček karet s úkoly - vyberte si úroveň obtížnosti:

★ Úroveň 1 – pro začátečníky: Připravte si balíček karet této úrovně (žlutý), ke splnění úkolu můžete použít jen 2 transparentní karty.
★★ Úroveň 2 – pro pokročilé: Připravte si balíček karet této úrovně (oranžový), ke splnění úkolu můžete použít jen 3 transparentní karty.
★★★ Úroveň 3 – pro mistry: Připravte si balíček karet této úrovně (modrý), ke splnění úkolu můžete použít jen 4 transparentní karty.

Vyberte si jednu kartu z balíčku – tohle bude váš úkol, jak zvířátko obléct. Poté si prohlédněte transparentní karty a zkuste vymyslet, které bude třeba použít, abyste zvířátku vytvořili ten správný vzhled. Držte se však pravidla, kolik transparentních karet můžete použít pro danou úroveň obtížnosti (viz výše). Jakmile na řešení přijdete, vsuňte zvolené transparentní karty do zasouvací předlohy se zvířátkem a podívejte se, zda jste úkol splnili správně. Je zvířátko oblečeno tak, jak má?

ucime se barvy oblekani zviratek-m-3

Obr. 3: Příklad úkolu druhé úrovně.

 ucime se barvy oblekani zviratek-4 ucime se barvy oblekani zviratek-5

Hra – verze pro 2-4 hráče:

Pro každého hráče připravte jeden set osmi transparentních karet, jednu zasouvací předlohu se zvířátkem a jednu kartu s pravidly míchání barev (jako nápovědu). Dále si zvolte, zda budete hrát s kartami druhé nebo třetí úrovně obtížnosti:

★★ Úroveň 2: Připravte si balíček karet této úrovně (oranžový), ke splnění úkolu můžete použít jen 3 transparentní karty.
★★★ Úroveň 3: Připravte si balíček karet této úrovně (modrý), ke splnění úkolu můžete použít jen 4 transparentní karty.

ucime se barvy oblekani zviratek-m-4

Obr. 4: Začátečníkům se doporučuje začít s kartami druhé úrovně.

Zamíchejte balíček karet zvolené úrovně a položte ho doprostřed stolu lícem dolů. Otočte vrchní kartu tak, aby ji všichni viděli. Tohle bude váš úkol, jak zvířátko obléct. Každý z hráčů se co nejrychleji pokusí najít správné transparentní karty tak, aby svému zvířátku vytvořil ten správný vzhled. Musí se však držet pravidel, kolik transparentních karet lze použít pro danou úroveň obtížnosti (viz výše). První hráč, kterému se povede správně složit transparentní karty a zasunout je do své předlohy se zvířátkem, bere kartu z balíčku jako svou výhru za první kolo.

ucime se barvy oblekani zviratek-m-5

Obr. 5: Příklad správně oblečeného zvířátka podle předlohy na kartě - hráč si bere kartu.

Poté se otočí další karta z balíčku a hraje se další kolo. Kartu opět získá ten nejrychlejší hráč. Ve chvíli, kdy některý z hráčů vyhraje 8x a získá tak 8 karet, stává se vítězem celé hry.

Řešení: Řešení všech úkolů naleznete v originálním návodu podle čísla úkolu na kartě.

Mideer | Oblékání zvířátek - herní sada