Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

RECENZE: Karetní hra Port Royal – obchod kvete v přístavu

Nejprve pořádný nádech a pak mohutné Yaaarrrrrr! vydechněte si pěkně po pirátsku. Bude se to taky hodit, až budete potřebovat rozdýchat nespravedlnost, které vám karty mohou nachystat. V Port Royal totiž budete riskovat, protože s velkým riskem může přijít velká odměna. Kdo ale bude příliš hamižný, může odejít s prázdnou.

recenze-port-royal

Ve svém tahu můžete otáčet z balíčku karet jednu kartu za druhou až do té chvíle, než otočíte dvě lodě stejné barvy nebo neřeknete dost.

Pokud nastane první možnost, je váš tah u konce a vy prohráváte a nedostanete nic, ve druhém případě si budete moci vyhodnotit jednu nebo více karet podle toho, jaké jste měli při otáčení karet štěstí.

Postupně tak nejprve budujete svou ekonomiku díky lodím, které zamíří do vašeho přístavu, poté vyměňujete peníze za služby herních povolání, jako je admirál, obchodníci, guvernér nebo třeba přístavní slečny. A nakonec můžete také plnit úkoly.

recenze-port-royal-5 recenze-port-royal-3 recenze-port-royal-4

Každá postava ve hře vám kromě své schopnosti přináší i bodový zisk. A jak to tak bývá, body jsou pro výhru to nejpodstatnější. Cílem hry je dosáhnout 12 bodů a mít zároveň před ostatními hráči dostatečný bodový náskok. Všichni hráči totiž odehrají ve hře stejný počet tahů a není tedy nutně pravda, že hráč, který dosáhne 12 bodů jako první, je vítězem. Někdy to může být skutečně o fous!

Port Royal vyzkouší vaše strategické přemýšlení. Klíčové je totiž ve správný čas reagovat koupí té správné postavy a dobře spravovat svůj finanční kapitál.

Hra příjemně plyne, zapojujete se do ní i během tahů ostatních hráčů, kdy za menší úplatek hráči na tahu můžete vyhodnotit jednu z jeho vyložených karet.

recenze-port-royal-1 recenze-port-royal-9 recenze-port-royal-2

Plusy a mínusy

+ Náhoda je zde reprezentovaná otáčením karet, které můžete kdykoli ukončit (jakmile máte dost).
+ Dobrý mix strategie i přátelského hašteření.

- Vyhodnocení některých schopností postav bývá během prvních her matoucí a občas se přehlédne.
- Když máte na začátku smůlu, nemusí se vám již podařit ostatní hráče dohnat.

Díky velikosti krabičky se opět jedná o hru vhodnou na cesty. Sami ji bereme všude s sebou, vejde se prakticky kamkoliv. Věřím, že tak jako my ji zahrajete stejně dobře na horách i u vody, a to s dětmi i dospěláky. Baví totiž všechny bez rozdílu věku.

recenze port royal mindok baner

Recenzent: Lukáš Holík
Foto: Linda Holíková