Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

RECENZE: Čarodějnice v růžovém — naše oblíbená karetní hra

Co takhle si letos čarodějnice místo pálení zahrát? Zn. hromada legrace zaručena!

Mé nejhezčí vzpomínky na dny, které jsem trávila jako dítě u prarodičů, jsou ty, kdy jsme chodili do lesa na procházky, běhali po zahradě a taky ty, kdy jsme s dědečkem hrávali hry. Pexeso, Člověče nezlob se, karty, kostky... Každý dal v sázku hrst barevných knoflíků z babiččina šitíčka. Všichni jsme chtěli ulovit ten zlatý, zdobený! Když se mi narodily vlastní děti, měla jsem jasno v tom, že budeme mít plnou poličku her a naučím je vše, co učil dědeček mě. Rok se s rokem sešel a z police je plná skříň a kromě nesmrtelných klasik mého dětství milujeme objevování nových her. Kdybych měla jmenovat značku, která nám doma přirostla nejvíc k srdci, je to určitě Djeco. A právě jejich karetní hru Čarodějky bych vám dnes chtěla představit, protože je jednoznačně naše nejoblíbenější.

4-2021-carodejky-05-mini

Proč jen mají karty ideální tvar na to, aby přesně propadly mezi prkny na terase?
 

Jak hrát hru Čarodějky

Děti se díky ní mohou učit základy strategie, musí se vypořádat s náhodným výběrem karet, který je ne vždy potěší, a také si procvičí komunikaci se soupeři. Cílem hry je co nejrychleji sestavit ze šesti karet vlastní zámek. Hráči jeden po druhém snímají karty z hromádky, na kterých jsou části zámku, diamanty, čarodějky nebo víly. Za diamanty si hráči mohou od soupeřů nakupovat potřebné části svého zámku, čarodějnice vezme hráči tři karty a víla dokáže čarodějku zahnat. Kromě náhody, kdy hráč neví, jakou kartu si lízne, musí také přemýšlet, kdy je vhodné koupit si část zámku. Nebo sledovat, které karty předat čarodějnici, aby znevýhodnil soupeře. Musí tak nejen vědět, co se děje u něj, ale také u všech spoluhráčů.

4-2021-carodejky-06-mini 4-2021-carodejky-04-mini 4-2021-carodejky-03-mini 

 recenze-carodejky-djeco-baner-1

Karetní hry máme rádi

Hru Čarodějky máme doma už několik let a pořád je tou, kterou vytahujeme při každém domácím herním turnaji. Můžeme ji hrát pořád dokola, a přesto se neomrzí. I když je určená dětem od pěti let, jednoduchá pravidla zvládnou pochopit i menší děti. Zároveň však neomrzí ani ty větší. A díky kombinaci náhody a strategie má šanci na výhru každý, bez ohledu na věk nebo jak dobře hru zná.

4-2021-carodejky-07-mini

Čarodějky se u nás těší takové oblibě, že vás jistě nepřekvapí, že u nás najdete také variantu s piráty, Piratatak, která má stejná pravidla, jen zde stavíte lodě a pomocí děl je chráníte před piráty.

My máme program na čarodějný pátek jasný, a co vy?

Text a foto: Anežka – Matkynapalubu