Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

Podzimní tvoření: Barevné listí

Každoročně na podzim chodíme s dětmi velmi rádi sbírat pestrobarevné listy, kterých je teď v lesích, parcích i zahradách... prostě všude habaděj. Je to úžasný materiál pro tvoření!

Ale ještě než se vrhnete na sběr a než zapojíte tvořivého ducha, zkuste na procházce - byť je to s dětmi někdy těžké - kromě zraku zapojit i jiné, často opomíjené smysly. Sluch, hmat i čich. Zavřete na chvilku oči a naslouchejte ševelení listů ve větru, jejich šustění pod nohama, prsty prozkoumejte jejich žilnatinu nebo jen tak nasávejte vůni podzimu. Alespoň... půl minutky. :) A pak už se vrhněte do sběru těch nejbarevnějších listů všech tvarů. Ideální je se za posledních paprsků roku vydat na lov přírodnin a když je venku sychravo zalézt domů, udělat si čaj a pustit se do barevného tvoření.

Aktivit, které s listy můžete vymyslet, je bezpochyby velké množství. My máme rádi následující, tak třeba vás tímto také inspirujeme k barevnému a hravému řádění.

Obličeje, zvířátka

Budete potřebovat: čtvrtku A4 nebo A3, tlustý černý fix, lepidlo, listy, mech či další přírodniny podle vkusu

Menším dětem můžete předkreslit obličeje, které se různě tváří: radují se, jsou naštvané, mají strach,....Nebo si namalujte vaše oblíbené zvířátko. To pak dozdobte listy, mechem, čímkoli přírodním. Větší děti si mohou namalovat své vlastní předlohy.

Tip: složte obličeje z netradičního puzzle a ty pak doplňte dalšími nálezy z přírody.

Budete potřebovat: čtvrtku A4 nebo A3, barevné tempery, listy

Tvořte dle své fantazie tak, že listy potřete barvou a obtisknete je na papír. I díky takhle jednoduché technice mohou pod rukama vašich dětí vzniknout originální umělecká díla.

Tip: Vyrobte touto technikou přáníčko a pošlete je s dětmi jako podzimní pozdrav babičce, dědečkovi, kamarádům nebo paní učitelce ze školy.

Podzimní lucerničky

Budete potřebovat: skleničku od jogurtu/přesnídávky, lepidlo, listy, okvětní lístky květin apod., podle potřeby tempery, barvy na sklo

Světýlka s dětmi vyrábíme každoročně, máme moc rádi jejich kouzlo a provázejí nás celým podzimem a zimou až do jara. Je to jednoduché. Skleničku potřete lepidlem a ozdobte listy, plátky květů, apod. Podle fantazie můžete lucerničku dotvořit také temperami či barvami na sklo.

Tip: Zbude-li vám ze svíček vosk, nevyhazujte jej - střádejte ho do skleničky a až jej bude dostatek, znovu jej rozpusťte, nalijte do skleněné nádobky nebo papírové formy s knotem a vytvořte novou svíčku pro vaši lucerničku!

-petrad-