Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí. | 1. a 8. května máme zavřeno. Balíčky odešleme ve čtvrtek.

RECENZE: Karetní hra Divočina – balíček monster od českého autora

Nad nekonečnými pláněmi zapadá slunce a krajinou se stádo za stádem ženou mohutné ursery a mrštní cranicorni, vzduchem se míhají štíhlé arcy a majestátné ignicamy, v blízkém oceánu se rozvlní hladina, pod kterou hledají potravu altodoni a leviathani. Ti všichni následují svého šamana, který je vede do úrodnějších krajin za lepší budoucností. V roli jednoho takového šamana se můžete ocitnout ve hře Divočina. Utkejte se s ostatními hráči o titul nejmocnějšího šamana a krotitelé divoké zvěře. Jen ten nejlepší totiž dokáže poskytnout svým monstrům hojnost a zajistit jim obživu.

divocina-albi-1

Divočina je hrou českého autora Michala Peichla, který vsadil na jednoduchost pravidel a nutno říci, že uspěl. Vysvětlit principy hry je nesmírně jednoduché, přesto pravidla poskytují překvapivou variabilitu. V každém tahu si doberete kartu z balíčku, nebo zahrajete 1-3 monstra určitého druhu. Podle počtu zahraných monster poté vyhodnotíte příslušný efekt dané skupiny monster.

Efekty jsou rozličné a jejich vhodným kombinováním chcete co nejvíce poškodit své protivníky, nebo získat co největší výhodu. Vaším hlavním cílem je pak na konci hry (až se dobere balíček karet monster) mít vyložených co nejvíce párů či stád tvořených co nejvíce rozdílnými jedinci (samci, samice, alfy). Za jednotlivé skupiny získáte body. Hráč s nejvyšším počtem bodů se stane vítězem a nejlepším šamanem.

divocina-albi-2 divocina-albi-3 divocina-albi-6 

Příjemně skladná krabička bez zbytečných výplní. Obsahuje jen pořádný balíček karet, přehledy bodování a pravidla.

Na první pohled se může zdát, že různých efektů je ve hře mnoho, ale díky jednoduchému znázornění pomocí pouhých několika symbolů je velmi rychle dostanete pod kůži. A pak začne ten pravý rej monster.

Hru si v pohodě zahrají i dospěláci, ačkoli lze v takovém případě sáhnout i po o něco složitějších titulech.

Možnosti hry

U hry je doporučeno hrát nejméně ve 3 hráčích. Z naší zkušenosti můžeme říct, že hru lze hrát poměrně dobře i ve dvou hráčích. Aby se ale příliš „netáhla“, doporučujeme odebrat náhodně 20 karet při přípravě hry.

Pokud má ve hře dvou hráčů efekt ovlivnit více zvolených hráčů, ovlivní pouze vašeho protivníka.

divocina-albi-5

V přehledných značkách se brzy zorientujete. Vyzkoušejte první cvičnou hru, na které si vysvětlíte pravidla a vše se naučíte. V dalších se již můžete věnovat strategii k přechytračení soupeřů.

Plusy a mínusy

+ Velmi jednoduchá pravidla, která pochopí skoro každý.
+ Pěkné ilustrace.
+ Velká míra znovuhratelnosti.
+ Jedná se o hru od českého autora, který je zároveň jejím ilustrátorem.

- Aby se projevily všechny herní prvky v plné kráse, musíte být alespoň 3.

Tak co, vrhnete se po hlavě mezi monstra a stanete se jejich jediným pánem?

recenze divocina albi baner

Recenzent: Lukáš Holík
Foto: Linda Holíková