Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

KE STAŽENÍ: Metodika ke knize Největší přání

Plyšový koník putuje přes moře z daleké Asie až do velkého města v srdci Evropy. Cesta je dlouhá, plná nezvyklých setkání. Modrý plyšák doufá, že na jejím konci najde někoho, kdo ho bude mít rád, kdo se stane jeho přítelem. Dočká se? Příběh děti seznamuje s aktuálními tématy jako je dětská práce, jinakost, udržitelná spotřeba nebo doprava.

nejvetsi prani-1

Kniha Největší přání, kterou napsala oceňovaná autorka a logopedka Ester Stará a ilustrovala přední slovenská výtvarnice Daniela Olejníková, vznikla ve spolupráci s organizací Člověk v tísni s jasným záměrem — seznámit děti s vybranými globálními tématy a podnítit diskusi o současném světě.

Učitelé a každý, kdo se s dětmi vydá za hranice příběhu, ocení také metodiku s odborně zpracovanými aktivitami navazujícími na etapy koníkova putování, která je volně ke stažení na stránkách Člověka v tísni. Metodika pro učitele základních škol obsahuje dvanáct výukových lekcí s aktivitami do výuky k jednotlivým tématům knihy - např. odměna za práci, doprava, konzum, migrace, přátelství nebo jinakost.

Stáhnout metodiku pro učitele: >>> Nejvetsi prani METODIKA

nejvetsi prani-2

Kniha vyšla v rámci projektu Global Schools: svět ve výuce, který byl realizován s podporou EU, získala v rámci projektu 1. místo v ceně EDUína 2019 za inovace ve vzdělávání a byla nominována na Nejkrásnější knihu roku v kategorii Literatura pro děti a mládež v soutěži pořádané Ministerstvem kultury a Památníkem národního písemnictví. 

Autor: Ester Stará
Nakladatelství: Nakladatelství 65. pole, 2017
Rozměry: 29 x 25 cm
Vázaná, 40 stran
Foto: Nakladatelství 65. pole
Stáhnout knihu v PDF: Nejvetsi prani PRIBEH