Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

Hry, tvoření i bádání zdarma - zabavte děti doma II.

Spousta šikovných tvořivých duší i firem připravuje pro vás a vaše děti aktivity, hry i tvoření zdarma ke stažení. Dobře víme, jak složité je vymýšlet těm našim akčním potvůrkám stále něco nového, proto s radostí sdílíme odkazy od našich milých partnerů i dalších tvořivců, které by mohly zpestřit i vaše dny doma, a to nejen v karanténě. 

Tvoření na doma

Malé nakladatelství Poketo nyní vydává každý týden tvoření ke stažení ZDE, sledovat je můžete na Facebooku a jejich povedené kapesní knihy, didaktické pomůcky a hry naleznete nově také u nás!

Značku Pipasik již od nás znáte - ale možná nevíte, že na jejich stránkách najdete již pořádnou hromadu zábavného materiálu ke stažení. Pexesa, dokreslování, vystřihovánky i doplňky ke kreativním sešitům s krásnými ilustracemi - a to vše opět zcela zdarma.

Česká ilustrátorka Vendula Hegerová má na svém eshopu krom množství zajímavého zboží s oblíbenými kresbami také pracovní listy. Napsala nám: "Sama hledám doma cestu, jak dítě zabavit a něco jej i naučit, proto jsem se dala do tvoření pracovních listů, aby rodičům pomohly. Roušky šít neumím, ale kreslit snad ano. :-)" Tak určitě!

Tématické "korona"-omalovánky připravily třeba nakladatelství Meander či Kukando (o boji s drakem Koronem nebo o rouškách pro všechny a spoustu dalších).

Milovníky hromadné dopravy a autobusů jistě potěšíte vystřihovánkami od PID. To bude chtít velké depo. :)

Hry a hlavolamy "Print and Play"

Společnost Albi přinesla se svou řadou vzdělávacích her a pomůcek s názvem Kvído svěží vítr na českou scénu. Ke stále rozrůstající se nabídce nyní přidali i aktivity ke stažení zdarma, které zachovávají ducha této vzdělávací řady pro děti a přináší i nové možnosti hry. Kromě aktivit z řady Kvído připravilo Albi ke stažení také demoverze šestice herTipni si!, Gobbit, Yogi, Mozkovna, Únikovka, Detektivní únikovka. 

Spoustu skvělých her uvolnilo ke stažení a tisku také Asmodee! Stahujte a zahrajte si oblíbený Dixit, Dobble, Unlock, Cortex a mnohé další!

Blackfire zpřístupnil na svých stránkách volnou verzi připravované hry Match5 a speciální pravidla karanténních (výbušných) koťátek pro hraní s kamarády online (je nutné vlastnit hru Výbušná koťátka).

Vyzkoušejte si detektivní hru Kronika zločinu českou verzi (vydal Mindok) prvního případu si můžete stáhnout a zahrát zdarma (s aplikací v telefonu).

Udržte virus bezpečně zavřený ve speciální edici hry Bandido od Helvetiq (do češtiny lokalizoval Hras).

V hlavní roli KOSTKY: Zahrajte si Kostkové říše (Rolling Realms) Jameyho Stegmaiera - potřebovat budete jen 2 klasické hrací kostky, tužku a pro každého vytištěný list (v češtině díky Deskoherní inkvizici). Když už jsme u těch kostek, zkuste také hru pro 3 hrací kostky, tužku a vytištěný list od českých tvůrců z Time Slug Studia - připravte rakety a bojujte proti mimozemšťanům ve hře Bossin Space.

Videa

Zajímavá videa, u kterých děti vydrží a zároveň se něčemu přiučí, vydává Česká televize (přes 3000 vzdělávacích videí!), perfektní videa již léta vychází na Khanově škole, Scio začalo v karanténě (nejen) pro své scioškoláky streamovat, záznamy najdete zde, na stránkách pak naleznete i hromadu tipů, úkolů a aktivit ke stažení za vámi zvolenou cenu.

(Audio)knihy pro děti i dospělé

Máte už nad hlavu čtení pohádek? Vypomozte si audioknihami - krásný příběh Medvěd Wrr - Po přečtení zavřít! je nyní také k dispozici online (a karetní hru seženete u nás). Nezapomeňte ani na čas pro sebe - s knihou Svoboda učení od Petera Graye spojíte taktéž příjemné s užitečným. K dispozici je u nás na eshopu nebo ji vydavatelství nyní uvolnilo v elektronické podobě zdarma

Příroda a experimenty

A můžete-li vyrazit na čerstvý vzduch, neváhejte - s sebou si vezměte zábavné úlohy a poznávejte svět. Sledujte Praktika na dálku od Přf UK nebo aktuality z městské přírody Příroda na devítce.

Kroužky a zájmové aktivity chybí nejen dětem, ale i lektorům - a od lektorů pro děti vzniká a rozšiřuje se nový portál s tipy na volný čas, které autoři plánují nadále doplňovat a poskytnout i "po karanténě"! --> MÍT KAM JÍT.