Balíčky odesíláme pravidelně, a to minimálně 3x týdně. | MÁME NOVOU PRODEJNU! Navštivte nás ve Fulneku na náměstí.

INFO: Přišla mi hračka bez folie - znamená to, že je použitá?

Čas od času je nám stane, že se ozve zákazník s tím, že jsme mu poslali rozbalenou hračku. Domnívá se tak proto, že krabice hračky či hry nemá folii nebo má rozstřihnutou přelepku. Jaký je důvod? A skutečně jsme takovou hračku rozbalili nebo dokonce používali?

IMG_20221027_124212

Většina malých českých značek (na obrázku Pipasik) již plastové obaly ani lepíky nepoužívá. Vše skladujeme v čistém skladu.

V posledních letech výrobci začali upouštět od používání nadbytečných plastových obalů a výplní u mnoha výrobků, u kterých to není potřeba - tedy kde to není nezbytné např. z hygienických důvodů nebo kvůli bezpečnosti při skladování. Omezily se tedy obalové folie, výplňové výlisky, štítky, lepíky apod., zkrátka vše, co nebylo pro převoz hračky nutné. Ke změnám dochází postupně, může se tedy stát, že když si objednáte dva stejné kusy, jeden dorazí ještě v obalu a druhý nikoliv. Není to známkou toho, že jsme jeden používali, ale prostou změnou procesu u výrobce (kterou vítáme). Snad jediným rizikem tohoto omezení obalových folií je snazší ušpinění obalu. Ve skladu se tomuto snažíme maximálně vyhnout častým úklidem a omezením prašnosti, při balení pak použitím vhodné výplně, které je čistá a nebarevná, aby nezanechala šmouhy. Pokud by se přesto stalo, že je hračka lehce zaprášená či se šmouhou, mělo by stačit ji otřít suchým nebo lehce navlhčeným hadříkem.

Pokud se jedná o krabice s hrami bez folie, většinou je obsah chráněn před vysypáním alespoň lepíkem, plastovým štítkem. V některých případech ale i tento štítek chybí - opět to není známkou požívání, ale zpravidla volby ze strany výrobce. Ovšem někdy se může stát, že je lepík viditelně odlepený nebo dokonce  přeříznutý - proč? To už skutečně může být zásah z naší či distributorovy strany. Činíme tak buď pro namátkovou kontrolu kvality výrobků, nebo kvůli vložení návodu či pravidel. Většinou krabičku opět přelepíme, ale i pokud ne, opět není třeba se obávat, že jste dostali použitý kus.

IMG_20220921_084811 IMG_20230221_152933 IMG_20230225_1425521 

Balení bez folie jsou různá: krabičky sloužící jen jako přepravní obal (př. Nasazování tvarů od Cubika), jednoduchý přebal pouze z tenkého papíru ilustrující obsah hračky (př. Multifunkční vkládačka Hrnec od Vilac) nebo krabička, kterou dále používáte jako obal pro skladování hračky (př. Kubusy Statek od Djeco).

Bez obalové folie prodáváme většinu hraček v krabicích od Small foot, hry a hračky od Djeco, Lucy & Leo, Cubika a Puzzlika (nepoužívají plasty téměř vůbec), Quercetti, Lilliputiens, Smartmax, výtvarné sady SES, bez folie i bez lepíku pak dostanete např. hračky malých českých značek Pikle, Pipasik, Poketo, samozřejmě většinu knih a další. Nově budou bez folie také mini knihy z edice Kouzelné čtení od Albi.  

Prodáváme pouze nové hračky a hry. Jen v ojedinělých případech se může jednat o hračky s drobou vadou (většinou obalu), na tu však ale vždy upozorňujeme v popisku. Pokud by se vám přesto stalo, že vám přišla hračka, která má nehlášené vady nebo jeví známky opotřebení, nedošlo k tomu z naší strany, ale mohlo k tomu dojít již dříve v dopravním řetězci (chybou z výroby či kompletací, omylem u dodavatele, popř. poškozením u dopravce). Pokud takovou vadu objevíte, je to důvod k reklamaci a určitě se nám s ní ozvěte a vše vyřešíme. :)

IMG_20230225_142958 IMG_20221027_122037 IMG_20220921_075416 

Některé hračky nemají již ani plastové přelepky a neobsahují plasty ani uvnitř balení. Např. puzzle pro nejmenší od Djeco či duo puzzle Puzzlika mají i dílky balené v papírových sáčcích, což je nejen hezké na pohled, ale také šetrnější k přírodě. Čistota skladu je samozřejmostí.

Máme velkou radost, že výrobci od používání zbytečných plastů upouštějí. Sice to pro nás znamená vyšší nároky na čistotu při skladování a manipulaci, ale věříme, že i tyto malé kroky přispívají k tomu, abychom na Zemi mohli žít zase o něco ekologičtěji a déle.